Den Svenske Disco

Jag är på jobbet, i vanlig ordning. Men på senare tid är jag alltid här minst en halvtimma innan. Jag vet inte varför, kanhända att jag ogillar att stressa. Så hellre för tidigt än att komma prick. Typ.


Nåväl, jag lyssnar på SMK. Det är bra skit. Promenadmusik liksom. Ikväll ska jag hänga med Ann-Sofie (fläta i dreads) men i morgonkväll ska jag nog gå ut och gå bara för att.

Mitt livs bästa affär

Jag älskar min säng. Det har kommit först nu. Förut var den okej och nu är den helig. Om jag bara fick ha en ägodel så skulle det vara den. First off så var den väldigt billig, jäkligt gratis faktiskt. Jag fick den mot två tavellister och en badrumsmatta. Klart och betalt. Sen så har jag dubbla täcken i och det slår duntäcke med hästlängder. Det blir en helt annan tyngd och man sover som ett barn i den. Jag längtar därmed tills klockan är natt varje dag, bara att få tänka tanken är hysterisk. (Möjligt att jag hypar sängen nu, föga troligt, men mycket möjligt).


Jag längtar därmed tills jag får sova igen.
Även om jag drömde mardrömmar inatt. En såndär då jag drömmer att jag vaknar från en mardröm och verkligheten är lika läskig. Fast då vaknade jag för andra gången på riktigt och fattade att jag hade drömt. Märkligt.


Nu,
kolla till laxen.
Sen, jobb!

It's darker than you think

Jag blir hög på tanken av att man kan göra precis som man själv vill. Ungefär som att jag glömmer bort det ibland, och när jag sedan kommer på det så blir jag som ett barn på julafton. Typ, man väljer sina fighter och liknande saker. Jag har inget konkret exempel men blev helt plötsligt väldigt glad.


Anyhoe. Jag köpte arga lappen-boken i fredags. Den är fantastiskt roligt. Det står bland annat;
"Du som följde med mig hem i fre tog inte bara min oskuld utan även min tvättstugenyckel. Onödigt. Varför? Det här förhållandet saknar kommunikation."
"Den som spikar på julafton har allvarliga problem."
"OBS! Morgondagen inställd på grund av bristande intresse."
"Den som inte tar bort luddet ska dö."


Osv, osv, osv. Det säger en hel del om mänskligheten.

Tidsuppfattning

Det är december i morgon ja och jag tror snarare att det är september eller oktober. Det jag måste få in i min hjärna är alltså att en lite längre ledighet snart infinner sig. Närmare bestämt om tre veckor och en dag. Det är 13 arbetsdagar. Det är tre helger varav en är inplanerad (jag måste se Liptones på lördag enligt Lollo, så det ska bli kul). Det är så att jag hinner tvätta en gång innan jag åker.


Frågan är bara vilka praktiska lösningar jag måste göra innan jag åker. Ha en liten jul-deadline alltså.
- Göra klart de två första uppgifterna i kursen jag läser så att jag kan göra den sista när jag är hemma och har jullov.
- Se om jag måste beställa mer kurslitteratur.
- Köpa julklappar, dah, har inte ens börjat litegrann.


Det var nog det? Men i den här takten som veckorna går så får jag allt börja helst i förrgår. För såhär fort har tiden aldrig gått, alls. Det bara visslar till så är det onsdag och sedan är det fredag igen. Och jobbet är bara så roligt så det känns som att jag går dit, dricker lite kaffe, tjötar en stund och kilar hem sedan.

Ps. Jag kom på en till sak. Hämta hit kaffebryggaren. Snabbkaffe är inte gjort för att man ska kunna hetsdricka ett par koppar.

Synkronicitet

29/11 - 09. Jag tittar i min gamla blogg och konstaterar att jag för ett år sedan just hade varit i Stockholm för en intervju med DN. Det är häftigt att tiden faktiskt går fort när man har roligt.


Och annars så är jag en fåordig och bitter norrlänning.
Haha, nej, stryk det nästa sista. Bitter är det sista jag är. Men lite trött och schleten. Jag har visst trott att jag är 17 år igen hela helgen. Men jäklar vad roligt vi har haft! Gamla vänner kom och vi lyssnade på rockabillyband och skrämde bort karlar och tyckte att det är kul att leva.


Sängen kallar. Tappity tap!

In progress

Tavlan som jag målar om är en akryltavla som jag gjorde 2007 föreställande Super Mario. Och visst, jag var nöjd med den då men har alltid velat måla om den och så. Visste dock inte om det är okej att måla över gamla tavlor, men tänkte, att sämre kan det ju knappast bli, och det är ju min.


Så, den är verkligen inte klar,
men man kan få en hint om var jag är påväg. Är dessutom så sjukt mycket mer nöjd med den nu än då. Känns som att jag numera har bättre koll på färger, hur jag vill att det ska se ut kontra vad jag faktiskt gör och.. ja. Nöjd är jag och bättre ska den bli!

Före

 

Dålig efterbild


De nya lyckliga kompisarna

Klockan är 17:42 och jag är lite lagomt bakisseg. Är inte så trött men ids inte gå ut ändå. Har inga ärenden och har mer att göra hemma. Har dock inget inplanerat med någon ikväll så jag tänkte ägna mig åt att vara kreativ. Först så har jag påbörjat att måla om en tavla så att den blir finare. Akryl it is alltså. Och när jag lessnat på det så ska jag fortsätta med mina new school- /cartooninspirerade bilder.


Och allt detta med Flogging, ljus och rökelser. Jag har det förbannat fint.

Float

Jag tänkte att jag bloggar inte på några dagar bara för att, en kul grej, men nu är jag klar. Såatteh. Jag har haft en fantastiskt bra och rolig helg! Vänner och kamrater, vänner och kamrater. Vi har hängt på alla möjliga sätt och med alla möjliga och omöjliga människor. Vi har faktiskt börjat ett nytt kapitel, jag och en vän, där det handlar om att utveckla ett intresse. Mer om det senare.

Sen har jag inte så mycket mer att säga. Det är dimma i Skövde idag men vi har sol i sinne. Ska nog kila ut en sväng idag bara för att. Det är ju advent och grejer.

Tappity tap!

Ett foto i timmen - Torsdag

09:00 - Jag vaknar och detta är vad jag ser. Mina nya gardiner

bland annat!

 

09:57 - Kaffe i mängder och lite blogg

 

11:00 Tänkte att jag måste ju ha med en typ dagens-outfit- bild.

Fast jag bytte ut scarfen mot min palla sen. Orka annat.

 

12:00 - Väl på jobbet hittade jag Lollo som var ledsen

över att ha lunch.

 

13:00 - Har kommit igång på jobbet nu. Hade tankar om en fin dag.

 

14:15 - Kafferast och kollegor

 

15:00 - Klart! Hänger numera på min vägg.

 

17:00 Kafferingar kan man också ringa in.

 

18:00 - Jag fick gå hem faktiskt. Utsikt från min balkong just när

jag kom hem.

 

19:00 - Musik i hemmets lugna vrå. Och lite Buddha

 

20:00 - Sortering av töjdon pågår

 

21:00 - Lite häng med fina vänner

 

Så, okej, jag missade några klockslag. Men i övrigt var det ju en kul grej. Nu vet jag precis vad jag gjorde torsdagen den 26:e november. Fo evah evah!


Jag är en glad skit idag

Riktigt jävla glad. Det första jag ser när jag kommer till jobbet är tavlan. Kungen på mitt jobb (en karaktär han spelar ibland, förbannat rolig kille) skriver åt "Pizzeria Pingvinen" varje dag. Dagens pizza var "Karl Alfred" med tomat, ost, spenat och tobak. Så har vi "Kamprad special" med tomat, ost, lök och en adress i schweiz. Hysteriskt roligt. Så träffade jag Lollo (var på jobbet 45 minuter för tidigt) och skrattade som om det inte fanns någon morgondag.


Jag är mer som bara glad. För allt. För att det är torsdag. För att min lampa inte riktigt fungerar. För att jag blir arg på mig själv för att jag är för naiv och för snäll. För att allt är som det är med nyanser och tendenser och relativitetsteorier. Jag vill liksom bara ha kul, och det har jag.


Som om jag är hopplöst glad
åt att mina sockar är blöta, att mitt internet är segt, att mina pengar tar slut. Hah, det finns inte mycket som kan sänka mig idag.


Tappity tap!

Win-win!

Jag älskar mitt jobb.


Nummer 1. De bryr sig, verkligen. Alla vinner på att alla gör sitt bästa och jag blev väldigt glad av ett möte idag.
Nummer 2. Jag kommer inte alls på att jobba mycket den här månaden, men jag tjänar ändå som om jag jobbar 100% någon annanstans. Alltså, det handlar inte om pengarna för fem öre, men just det att man kan påverka själv och göra som man vill. Ta sitt eget ansvar och skit. Vuxenpoäng till en mindre kommun.
Nummer 3. Jag är hemma, det är torsdag, klockan är 18:32.

Förresten

Jag måste bara få skriva det. Jag har oerhört fula jordgubbssockar på mig idag. Det är verkligen jättefula. Och skumma. 3D-sockar liksom. Det är nog det som är det fula med dem. Anyhoe, med fula sockar kan ingenting gå fel faktiskt. Så jag ser framemot en grym dag. Det skulle ju inte göra ont menar jag.

On and on

Ibland fastnar jag för en låt och då finns det ingen återvändo. Jag kan lyssna på den på repeat en hel dag bara för att jag vill höra allt. Det har varit låtar som Fields of Gold med Sting, Chop Suey med SOAD, Float med Flogging, Stora Farliga Rymdprojekt Går med SMK så ja.. min musiksmak är därmed väldigt blandad och jag vet aldrig vad det är jag gillar med låtarna.


Hursom,
idag tycker jag synd om mina grannar (jag spelar lågt men ändå). Jag har lyssnat på Lady Gaga med Bad Romance hela dagen. Förutom en låt med Hammerfall då. Den går bara runt och runt och runt. Det är något med den otroligt intetsägande och kommersiella texten tillsammans med hennes gutturala ljud och alla schlagerwooh'n som gör att jag bara inte kan sluta.


Det är inget som jag är stolt över, faktiskt. Men jag antar att jag får stå för min egna bissarra smak ibland. Men jag tänker inte dansa ändå. Det är inte min grej och bara för en låt är bra så kan man låta bli. Det fina är dock att jag kommer att lyssna oerhört mycket på den om någon eller några dagar. Så än finns det hopp.


Nu, polisstationen
Sen, jobb

Bad Romance

Jag vaknade inatt igen, 03:07. Det är helskumt, jag vaknar aldrig på nätterna så. Möjligen på morgonskvisten bara tvärt men nu var jag uppe och gjorde grejer en stund. Men å andra sidan så vaknade jag både inatt och i tisdags av en dröm. Det brukar vara mardrömmar fast de här var inte mardrömmar (börjar ju bli expert på det snart, dags att teckna av dem och dela med mig av dem tror jag), även om de kan bli?


Hm, nåväl.
Torsdag idag och det var måndags nyss. Veckorna går fortare än en gångare (det ser så roligt ut när de går i en takt av 10 km / h och deras rumpor bara svänger av och an och ser ut att lossna av g-kraften) och jag tänker att jag kanske måste dokumentera dem mer så att jag vet vad som gäller. Så jag tänkte gör det idag. EFIT, ett foto i timmen. Jag tar min mobilkamera och knäpper ett kort varje timma så att vi vet vad som har hänt. Det kan nog bli kul, så länge jag kommer ihåg det varje heltimma. Så får vi väl se vad jag har gjort under dagen senare ikväll då.


Nu måste jag göra lunch och vika tvätt. Ska ju dessutom knata in till centrum lite tidigare idag. Ärenden ska uträttas och sedan så är det jobb.

Förr eller senare

Jag ljög litegrann tidigare idag. Jag ville verka ball så jag skrev att jag hade köpt en kökshandduk. Men jag köpte något annat mycket ballare, bättre och något som jag omedvetet längtat efter att ha. Ett 16-pack med matlådor. Alla är samma färg men i olika storlekar. Optimala storlekar. Så nu har jag städat i skåpet där jag brukar ställa dylika saker och det är en sådan ordning. Nu kommer jag aldrig mer att missmatcha när jag ska äta lunch på jobbet. Och det är precis sådana saker som jag gillar, och till och med i hemlighet älskar. Matchande saker som är bra-att-ha. Alltså inte kläder och skit utan liknande pinaler. Det kan göra mig riktigt riktigt glad och ja.. mitt städskåp är en sak för sig där.


Och förresten så har mitt namnbyte och adressändringen gått in på hitta.se. Så om man kikar efter Yohanna Bredén så hittar man rätt. Men om man däremot söker på Johanna Bredén så kommer man helt annars och fel. Sådana saker gillar jag också. Rätt ska vara rätt och i ordning och man kan gärna ha papper på det också.


Så att eh. Jag har pratat med Rikard på msn och analyserat livet och i synnerhet omständigheterna kring det så jag känner mig snäppet klokare. Luktar dessutom på mina nya rökelser (de gamla luktade as, sjukdom, död och tarmvred) och tycker att jag är nöjd med dem. Fast Indiska har inte slagit fel innan heller menar jag.


Tappity tap!

The Story So Far

Alltså, ledig dag, my ass. Jag har gjort så jäkla mycket och kom nyss hem med matkassar och lagerhousekassar och tvättkassar och gudvetvad. Det har varit full rulle i alla fall, det är en sak som är säker. Men jag har haft väldigt kul i alla fall, vi åt på Harrys och jag har aldrig gjort det förr. Så vi ska börja med en äta-på-Harrys-varje-onsdags-löning-tradition. Det blir fint.


Så har jag handlat lite förnödigheter. En ny kökshandduk, gardiner, fingervantar och filmer. Nacho Libre och Fight Club. Det blir nog den sistnämnda ikväll.


Och Float måste vara Floggings bästa album. Lätt.

Du har ett träd på din vägg

 

Nu har jag städat och det är så kliniskt mycket renare så jag blir som mormor - alldeles salig. Hygien är underbara saker. Så jag tackar den som uppfann dammsugaren och apoteket för alcogel! Nej men, så illa är det inte. Jag platsar inte riktigt in på dem som faktiskt gillar ett rent helvete bättre än lite skit i hörnen. Men städa är städa. Det är bra under och efter - ända tills det blir skitigt nästa gång. Jag städar ju dessutom bara en halvtimma åt gången, även fast jag storstädar allt. Min lägenhet tycks inte vara större än så.

 

Kom dessutom på, under min städsession, att jag måste köpa nya gardiner idag. De jag har nu är väl.. ovarma. Så jag vill ha tunga lite mörkare. Får se vad jag hittar. Jag är ju nämligen löjligt hemmakär. Inte det att jag vill vara hemma 24/7 men som jag sagt tidigare, första gången jag får pimpa min egen lya och jag är nöjd so far. En del brukar dessutom säga himla fina saker om den och då blir jag som ett litet barn på julafton.

 

Nej men, appropå hygien. Nu ska jag duscha.


This is the Last Days

Morrn!


Ledig idag och jag har av planer.
Tvätt står på schemat och effektiv tvätttiv är två timmar mellan 14:00 och 16:00. Innan dess ska jag städa och efter dess ska jag kila ner på stan och vara social med kamrater. Väldigt eventuellt att jag, Pettan och Lollo ska till Harrys och äta vid 18:00 - snåret. Men stan måste jag gå igenom i alla fall. Har viktiga saker som jag måste köpa. Som t ex strumpor, mer ramar till min Ed Hardy-vägg, rökelser och.. ja, där tog min lista slut. Men i alla fall.


Så är det skönt att vara ledig också.
Man får som en minihelg mitt i veckan. Och resten av tiden pluggar jag nog eller så broderar jag. Batma och Robin är snart klara.


Tills dess, ha en fin dag.
Det ska jag!

Förvirrad

 

Det är december om en vecka och det har jag ingen aning om. Det bör nämligen se ut som ovan för att jag ska tro det. Men med det här södervädret så känns det snarare som september eller oktober och jag funderar på när jag ska börja jaga älg. Det blir lite fel som ni förstår. En evig höst här nere, från september till mars. Istället för vinter. Jag vet dock inte vad jag trivs bäst mest. Förmodligen här nere. Jag gillar kyligare mer än vad jag gillar snö.

Bottom of the World

Jag lever fortfarande, än om jag var väldigt trött idag. Fast det gick över, som tur är. Kanske två timmars effektiv tröttid. Men en annan fysisk åkomma visade sig. För eftersom jag hade problem med rösten när jag var liten, var himla hes, eller hur det nu var, så blir jag hes och låter som en rasp när jag är trött och pratar. Kan därmed aldrig fejka hur pigg jag egentligen är och per telefon så är det spännande att försöka anpassa röstläget, rösten, hastigheten och andra saker när stämbanden inte är i optimal form.


Men, att jag blev piggare igen ja. Jag gick till och med en längre väg hem från jobbet, något som jag ibland gör då jag pratar i telefon när jag går hem, inte har någon lust att gå hem, måste fundera eller tycker att det är roligare att gå än att gå hem. Och nu tänkte jag kika ikapp på SVTPlay och sedan lägga in räkningarna. Men sedan antar jag att den här sjukt långa dagen är slut. Och vaknar jag samma tid i morgon ska jag reklamera. Frågan är bara var.

Tappity tap!

High one

Du flyger så högt så du måste få ett liftkort.
- Det var en fin komplimang så här på tisdagsförmiddagen.

Psych

Jag fick ett brev där det står att min legitimation har kommit. Det är ju kul, nu kan jag köra bil igen (även om jag inte har någon men i alla fall). Återstår bara att se om min rek-sändning har kommit till Skövde också så att den inte liggar kvar i Storuman och tror att det är rave.


Hursom, det är en ovanligt produktiv dag. Jag har tagit fram symaskinen för att sy två små sömmar. Ni vet, sånt som man ska göra men skjuter upp men ändå irriterar sig på (handdukshängare osv.). Men nu är det gjort. Så städade jag i skafferiet, broderade, diskade, städade i köket och powernapade. Och nu ska jag bara klä på mig innan jag kilar på jobbet.



Och okej, jo, jag börjar bli lite trött.
Men som sagt, kaffe, kaffe!

Längs hörnen

 

Jag har i runda slängar två timmar på mig där jag kan göra precis vad jag vill. Tänkte därför vara brudig, lyssna på Flogging Molly och brodera. First off är bilden ovan, Batman och Robin. Det fina är att mönstret hittar man gratis på fuldesign.se som för övrigt är en himla bra sida. Finns en massa andra roliga gratisgrejer där också.

 

Tappity tap!


Sudditjuven

Ibland så vaknar man av sig själv, innan väckaren ringer. Man vaknar lite långsammare och är lite i dvala samtidigt som man tror att man är vaken och sedan så blir man mer och mer medveten. Så var det i morse, och när jag vaknade så att jag visste vem jag var blev jag bara asglad. Allt var så mjuk, täcket var perfekt, kudden en dröm, det var varken kallt eller varmt och jag visste att klockan inte var mycket. Så jag mer som bara låg och mös i världens bästa säng. Så borde alla mornar vara.


I alla fall, klockan var 06:10 och jag somnade inte om sedan dess.
Först bara var jag och sedan låg jag en halvtimma på spikmattan medan jag lyssnade på Coldplay. Sedan plitade jag ner lite text om nattens skumma drömmar som innebar ett möte med Warden Glynn (Oz) och nu sitter jag här och dricker morgonkaffe.


Det roligaste är att med mina jobbtider så kommer jag inte ihåg sist jag var vaken den här tiden på dygnet, och allra minst när jag vaknade av mig själv. Måste ha varit för två somrar sedan när jag jobbade på Maskrosen. Men det gör ingenting vet ni vad, jag ska bara låtsas om att jag inte vet om att jag har lite huvudvärk som förövrigt inte ens är i närheten av störande eller farlig. Så ska jag hinna med en massa bra grejer och jobba på senare idag. Möjligt att jag är lite trött efter lunch och framåt kvällen, men finns det kaffe finns det hopp.


Så, godmorgon på er!

Legs to Sin

Jag har dålig fantasi gällande bloggrubriker. Det är oftast en låttitel och oftast låten jag lyssnar på i skrivande stund. Och enligt den här rubriken så har jag alltså O'Death-race.


I alla fall, jag fick ett samtal idag. Från polisen här i stan. Först blev jag asrädd (något jag varit hela dagen, hoppat till för minsta lilla. Mystiskt, obehagligt och inte ett dugg befogat) men sedan lugnade jag ner mig och kunde ganska snabbt räkna ut vad det handlade om. De har fått in mitt VISA- och körkort. Thank god! Det var å andra sidan nödvändigt med uppdateringar där, men ändå. Jag vill ju inte att någon annan ska gå omkring och tro att de är jag och göra dumma grejer. Fast göra de snälla saker spelar det ingen roll såklart. Karmakontot ni vet.


Så att. Klockan är 23:05 och jag är göralös. Jag har som varken lust med ditt eller datt så jag tänker att jag går nog och lägger mig och låtsas att jag kan somna, fast jag inte är trött. Men ja, kanske somnar av ren leda eller något då. Skulle inte vara fy skam.


Och förresten, jag talade väl för min sak idag. Jag tror att jag kan artikulera bra och skilja på gemener och versaler samtidigt som jag kan få fram en nyanserad bild som är både för och emot om min åsikt, (jag kan om jag vill alltså. Vilket jag ändå bevisade på mer än ett sätt idag). Om jag inte var för snäll och för mesig så kanske jag skulle ha blivit politiker.


Natt!

Vi kan ju i alla fall testa..

Jag har tankar som måste tänkas men just idag känns det inte som prio ett. Jag tänker därmed sysselsätta mig med något annat så jag ska rensa i skrubben. Tror dessutom att det behövs mest, om man nu ska prioritera.

Planera livet

Jag har en del planer för livet. Sånt som man tänker att man ska göra men som oftast aldrig blir av. Men nu tänker jag att om jag skriver upp det så får jag väl ett par tre månader på mig att göra det i alla fall.

1. Göra en syn- och linsundersökning. Jag får lättare (?) ont i huvudet numera och funderar på om jag möjligen behöver starkare glasögon. Men jag vill ju hellre ha linser i så fall. Så jag ska kolla upp'et, sist gick det ju inte men den här gången kanske.

2. Fixa min vägg. Jag är väl mer nöjd nu men en grå vägg. Hallå, en grå. Den är så tråkig. Jag vill ha någon färg på den! Kanske något liknande, fast ljusare. Något blå-grönt i alla fall. Jag tror att det kan bli fint. Så ska jag ju ha mitt träd där i också. I brunt och guld kanske? Eller guldbrun?

 

3. Jag ska låna min systers slagborr och fixa gardinstången och andra hål en gång för alla. Så får jag hitta en vän som jag kan bjussa på middag i utbyte mot hjälp. Jag har nämligen inte den blekaste aning om hur man manövrerar en slagborrmaskin. Det skulle dock vara kul att lära sig, men jag vet inte om det är en grej att lära sig på egen hand?

 

4. Åka till IKEA och komplettera. Jag är inte på långa vägar klar med allt jag måste köpa därifrån. Så jag och Lollo har pratat om det och vi ska (visst?). Typ köpa handdukar och värmeljus och annat kul.

 

Så, det var mina planer det. Vi får se hur det går med allt bara. Men det ska gå bra.

Nu, jobb.

Nuså.

Jag lyssnar vidare på In Flames och har laddat upp och donat med en massa bilder. Annars samlas de bara i min mapp och syns aldrig mer. Liksom evigt förpassade till de sälla jaktmarkerna och det är ju i alla fall lite tråkigt. Men med tanke på mina och Lollos planer så känns det bra, vi är på rätt väg nu.


Och nu tänkte jag komma igång med dagen.
Maten måste lagas och disken ska diskas. Hår ska kammas och en säng ska bäddas. Ja - ni fattar. Här blir det inga många barn gjorda om jag sitter kvar.


Tappity tap!

Mer bilder

Lite mer ritat. Och som vanligt så är seriöst värdelöst och det är mest bara kul att plira på och se vad det blir.


Morrn, morrn, morrn.

Hej hej hej. Jag älskar när jag blir väckt av folk som ringer, och gärna lite högre uppsatta, tidigt på morgonen. "Sov du?". "Nej, jag var faktiskt lite vaken". Haha, jag sov som ett litet barn men drömde att jag var vaken, har jag ljugit då? Dunno. Men det gör hursom ingenting, bara det där anitklimaxet när man i de första sekunderna tror att man är en dålig människa för att man sover. Så att, möte it is och det var ett trevlig samtal. Att bli väckt har jag inga problem med.


Nåväl. Det känns ungefär som om jag har joinat Törnrosa och resten av Disneypacken i sömnen inatt. Jag har liksom sovit hårt. Inte speciellt länge men tänk typ "ta tre betala för två". Som om jag fick extra sömn på köpet. Det är ju i och för sig bra och jag känner mig pigg och glad (vad annars, det är ju måndag!) så det här blir en fin dag.


Börjar den med In Flames och mer kaffe dessutom. Här kan ingenting gå fel.

Tappity tap!

Crazyfists

Jag är så mycket söndag så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Disken äro odiskad och har jag gjort ungefär ingenting idag. Lollo kom i och för sig över, alltid kul med sällskap menar jag. Så gick vi på Willys och köpte tvål och gula cocktailtomater också.


I skrivande stund lyssnar jag på det bästa av Flogging Molly och fryser. Jag tror på en dusch och sömn såsmåningom. Men alltså, oj vad jag inte är 17 bast längre. Sliten som få. Men så värt. Ett bra konstaterande.


Tappity tap!

Där ser man

Men, jo. Det är kul.
Och nu ska jag precis bara inta ryggläge och kika på film. Sova en stund till och bara vara.


Tappity tap!

Redo igen

Kalabyxorna är på och kavajen är knäppt. Jag har kammat håret i en fin anrättning och kavlat upp ärmarna. Skorna är putsade, disken är (snart) diskad och vi har fredagkväll.


Have fun, det ska jag!

Va?

Menar ni på fullaste allvar att det redan är helg? Jaså? ... Okejdå.


Nej men, sjuk vecka. Sjuk vecka!
Den har precis knappt börjat och ändå är det fredag och jag är så glad. Jag är som nykär i mitt jobb dessutom. Vi har en schysst deal så jag kunde gå hem strax efter 15:00. Förstår ni detta med att gå hem medan det fortfarande är ljust? Det var märkligt. Annars jobbar jag ju till 21:00 eller 18:00 så det blev ju lite skillnad.


I alla fall, jag gick på Willys efter jobbet för att inhandla bakismaterial till i morgon. Min kusin sa något om tv-spel och chips i samma mening så det är det jag ska ägna mig åt i morgon, en stund i alla fall. Innan jag säkerligen kommer på att det måste städas. Hittade ekologiska chips också, hoppas de är goda. Jag är ju inte precis den som är den och snacksar varje helg. Kommer knappt ihåg när jag åt något krispigt och salt sist. Och åh, jag borde ha köpt honungsrostade jordnötter också, det måste jag komma ihåg. Gott ju!


Trevligt ska det bli ikväll också.
Vi (bland annat Big P och Krazy K och alla andra gansters) ska after worka på Harrys och sedan får vi väl se vart livet leder oss. Men faktum kvarstår. Tack mitt jobb för att du finns. Tack mig för att jag är så glad. Och tack alla andra som gör livet kulsåinihelvetet.

Dagens andra självporträtt.

-9046958ff2d067ce9ab59f8cf35e0ab.png

Dagens andra självporträtt.


Dagens självporträtt.

56147cd8981de3353628d11cad64d0b3.png

Dagens självporträtt.


Visdomsord på torsdagsförmiddagen

 

Så det så, jag kom till världens insikt och kom efter det inte på någonting som toppar just att vara snäll. Generös, nja. Snygg, nä. En killer på att spela SSX, möjligen, men ändå inte. Bra på att html-programmera hemsidor, häpp. En framgångsrik aktiehaj som har mer pengar än vänner, nepp. Ronny Svensson-look-alike, nä.

 

Om ni kommer på något annat som faktiskt slår det så hojta till! Då kan vi prata om det över en kopp personalfrämjande åtgärder.



Jag måste bidra

 

Alltså, lite mer high fashion i den här bloggen. Här ovan vill jag visa er Ronny Svensson-looken. Ta en gammal sjorta som har hängt i ett pannrum någonstans i norrland inland i några år och tvätta den. Ta på dig den, knäpp med fördel en knapp och kavla upp ärmarna á la Ronny. Därefter är ni redo för whatever. Snygga är ni också. Ska skriva varifrån allt kommer också, så att ni också kan bli lika moderiktiga.

 

Skjorta - Pannrum, någonstans i Västerbotten

Badrumsmatta - IKEA

Handdukar - IKEA

Buddha på väggen - privat och hemmasnickrad

Golvet, väggarna och toalettstolen - Rapp fastigheter

 

Nuså kids, nu har ni lärt er hur man klär sig snyggt. Eller så är jag omöjligt oseriös. Dock föga troligt.


Underbart


Det här inlägget är inte ens lite ironiskt.
Det var bara så det gick till.


Jag vaknade och drack en kopp kaffe. Men eftersom jag varit sjukt kaffesugen på sista tiden så bryggde jag en kopp till. Jag brukar alltid gå till diskhon och hälla upp kaffet eftersom min kanna är inte så optimal. I alla fall, jag har en full kaffekopp med alldeles nygjort kaffe i min vänstra hand och kaffekannan med lite kaffe kvar i i min högra. Så, vad händer?


Jo, jag tappar kaffekannen så den ramlar ner i golvet. Allt går liksom i slowmotion och jag ser hur den krossas sekunden den ramlar ner mot golvet. Det far kaffe och glas lite överallt och samtidigt så vacklar jag så mycket så jag spiller nykokat kaffe på min vänstra hand.


Min spontana reaktion var att jag skrattade och tyckte att det var jättekul. Lite som att det ska kännas att man lever och det var bara en kaffekanna. Ingen big deal och det finns affärer som bara säljer kaffegrejer. Men jag fick som en liten lyckoboost av hela händelsen. Jag vet inte varför. Men jag antar att man inte ska gråta över spillt kaffe och lite glas.


Som sagt, man väljer sina fighter och vad man blir förbannad över.

No pain, no gain

Nu ska jag alldeles snart kvarta. Det tar på att vara ledig ska ni veta.


I alla fall, jag fikade ju med min syster idag och då slog det mig. Det är genuint roligt att fika! Inte nödvändigtvis ätabiten. Mer bara att man har en kopp kaffe och en person och kan surra om allt och inget. Tror att det är mycket att man inte är hemma hos sig själv eller någon, även om det också är bra skit. Ja, bra är det i alla fall.


Och, min lika kreativa och fina syster döpte om alla vi syskon
också. Jag är numera Lill-Yo, hon är Big P och min bror är av någon outgrundlig anledning Random T. Jag tycker att det är hysteriskt roligt, allting. Ingen av oss är hiphop öht men ändå så är det det första hon tänker på. Ett bra exempel på en rolig fika-grej.


Mennäni. Sömnen sover inte sig själv och tankarna tänker inte sig själv. Jag är i och för sig inte trött men här händer det inte mycket.


Tappity tap!

No sacrifice, no victory

Bra val i livet är följande:

1. Att skrota tv:n. Det var drygt två år sedan och jag har inte saknat den ens en liten gång. Det man vill se kan man köpa eller se på SVTPlay, så får man en himla massa fritid på köpet.
2. Att inte äta kött (förutom älgkött).
3. Att flytta till Skövde och börja knega. Även om det inte varit helt lätt, men jisses vad mycket som kan hända på ett år.
4. När konflikter eller irritation uppstår, börja med att fråga sig själv och vara ärlig om man verkligen inte vill bli irriterad eller arg. Det sparar mycket energi. Nackdelen är dock att man i vissa fall blir världen mes. Men det är oftast bra. Man kan helt klart välja vad man ska vara förbannad på om man nu vill det.
5. Bildestet i Lycksele. Jag har nästan alltid tänkt att jag nog borde ha sökt något annat, ända tills nu. Nu känns det som en bra investering för framtiden.
6. Tappa bort VISA- och körkort. Annars skulle det nog dröjt längre med namnbytet. Det är som de säger, stänger man en dörr öppnas ett fönster eller något annat liknande klichéartat.
7. Slå dig fri och gå. Var skulle jag annars ha varit i livet?
8. Min dammsugare. Alltså förlåt för att jag inte är en kvinna av 2000-talet. Men jag älskar min dammsugare. Årets bästa köp, det slår tatueringarna och allt annat. Det börjar med hygien.
9. Jag överväger om Spotiy-premium är ett bra val.
10. Mina tatueringar kvalar in ändå. De är så bra-a och fina även om det bara är jag som till 100% förstår innebörden med dem. Jag har aldrig ångrat ett enda streck.


Lista livet kan vara bra. Och Pettan, jag vill ha en av dig med. Lista alltså.

Briljant

Oj oj, bra dag. En mycket bra dag. Vad är oddsen får vara temat.


Hursom, det blev inget med Emil Jensen. Alla biljetter var slutsålda så det fick bli en musiklös kväll. Hängde med Lollo istället då. Vi gick lite på stan och sedan så handlade vi lite mer mat och så var dem hemgång. Jag bjussade på mat och så klippte jag henne. Det blev väldigt bra och fint och så. Vi gillar.


Så var det kväll på Skaraborgsgatan.
Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på för kul. Förmodligen ingenting av vikt men det ibland upphör man aldrig att förvåna.


Tappity tap!

Pimpin' my home

Nuså, jag har pimpat litegrann. Det ni kommer få se bild på är följande;

Nummer 1: Min jättefula långa och gråa vägg är snäppet vackrare nu. Har satt upp Ed Hardy-tavlorna som jag gjorde av min gamla kalender och ramar (för 500 pix, galet!) som jag köpte idag. Ska kanske upp med tre tavlor till ovanför de andra, vet inte vad jag ska tycka ännu.

Nummer 2: Min nya Buddha den stora. Den står på tv:n och vaktar mina tv-spel och Oz-skivor. Hursom så ser han lattjo, glad och cool ut. Jag gillar!

Nummer 3:
Min nya Buddha den lilla. Den bara står. Är egentligen ett julpynt (våga älska Indiska!).

Nummer 4: Mitt nya köksbord som jag gillar tusen gånger bättre än det förra.













Planen här är att måla ett träd i hörnet ut mot rummet och komma
på vad jag ska göra med den oerhört fula spegeln som jag börjat ogilla.












Jag är ju inte klar med mitt hem än, men nu tar jag det pö om pö precis vad jag ids, orkar och har lust med och ingenting mer. Men jag är fett nöjd, som kidsen brukar säga. Och speciellt nu sedan jag fick upp tavlorna. Okej, jo, Cloverfieldaffischen ska bytas ut mot något snyggare.

All set

Jag har lyssnat på Hammerfall hela morgonen och tänkte börja dra mig ner mot staden nu. Ramar alt. färg står på schemat för inhandling. Så ska jag fika med la Pet och handla lite (fisk och broccoli, fisk och broccoli) och sedan ska jag kila hem igen. Väldigt bra planer. Jag har nämligen planerat att göra något så fruktansvärt gott till luncherna torsdag och fredags som vit fisk under ett cremefraichetäcke med kryddor och ungsrostade grönsaker till. Blomkål får jag också handla då. Gött mos.


Ï övrigt, från mig alla till er alla, ha en fin dag!

Onsdag

Yes, och jag är ledig i vanlig ordning. Har vaga planer för dagen. Fika med Pettan och kombinera det med frukost om hon vill, kan och vågar. Sedan kanske - kanske jag pyntar lite i hemmet. Vad det blir får ni se senare i så fall. Sen så ska jag kila till gymmet och så är det ju Emil Jensen ikväll. Det blir lite lugnt och skönt och det känns bra.


Tappity tap!

Det slår till i hjärteroten

Om ni kikar in på den här traderalänken och klickar på valfri auktion så kan jag inte garantera att ögonen är torra. Så fint, snällt och bra. Och så självklart. Jag hoppas att de tjänar mycket kosing!

All That Remains

Jag har lyssnat på radio i några veckor nu när jag går till och från jobbet. Men idag så fick jag så enorma All That Remains-cravings. Tursomsjutton att jag hade några album på min mobil, då då. Och det får väl symbolisera dagens bra sak. Att man ibland inte behöver tänka "tänka om jag hade ditt och datt" utan bara tacka sig själv för att man är så förutseende och tänka att man är bra. Något i den stilen.


Hursom, efter jobbet knatade jag iväg och fikade med Rikard, släkting nummer två som bor här nere. Vi drack thé, diskuterade män, kvinnor, fyllegrejer samt planerade för gym såväl som för fredagens afterwork. Inte alls illa om jag får säga det själv. Knatade hem sedan och här sitter jag nu.


Planen är att kika på SVTPlay och sedan kvarta.
Jag är ju ledig i morgon och kan inte försova mig till min lediga dag. Har saker att göra och planer att planera. Så är jag i valet och kvalet, jag har nog ingen vän som vill betala 190 pix för att se Emil Jensen med mig. Men ska jag gå själv då? Big deal att gå själv, men jag gillar ju egentligen inte ens livemusik. Har bara fått för mig att det är enormt sevärt. Emil är ju Emil. What would McGuyver do?


Tappity tap!

Bra saker

Jag har hunnit med en massa bra skit idag. Har bland annat gjort i ordning kuvertet för körkortet så att jag kan posta det. Jag har betalat lite räkning, typ körkortstillverkningen och eftersändningen. Så har jag gjort i ordning paket, skrivit ut viktiga papper och planerat litegrann. Vuxenpoäng är grejer det.


Nej men, skämtåsido. Det känns bra att göra saker som måste göras. Och liksom göra dem nu, för det finns ju ingen annan som gör sakerna annars.


Snart
, jobbet.
Nu, frukost.

Bra ideér kommer sällan ensam

 

Jag har haft en spännande morgon! Vaknade som vanligt vid 08:30 och snoozade till 08:40. Väl då kommer jag på att en tur på spikmattan skulle vara skönt för min rygg. Den värker och pulserar för att den är trött (= otränad. I Morgon köper jag gymkort). Så jag la mig kanske en tjugo minuter på den, jag kan och jag vill. Och DAMN! Jag fick så himla många ideér och tänkte av någon anledning väldigt okomplicerat. Nu vet jag t ex vad jag ska göra med min fula gråa vägg.

 

Först ska jag måla om den. Kanske lila eller någon skön grön-blå nyans. Till vänster mot tv:n ska det vara ett stort träd i en annan kulör och grenarna ska gå över nästan hela väggen. Och ovanför sängen ska jag hänga nio tavlor, kvadratiska. Föreställande vad? Jo, jag fick ju en årskalender av min syster i julklapp förra året med Ed Hardys tatueringsmotiv. Så jag ska ta de nio bästaste och finaste och hänga upp. Det kommer att bli apsnyggt. Så vill jag ha en hylla á la Pettan i ett hörn också. Det kommer att bli hur bra som helst och det kom jag på när jag snoozade på mattan alltså. All snoozning är inte av ondo.

 

Men just nu tar jag det lite lugnare. Jag lyssnar på Sabaton och dricker kaffe och tycker att dagen har börjar väldigt väldigt bra. Försöker att analysera lite drömmar, vet att jag inte måste stressa och mår mest bra.

 

Få önska er en fin dag också!


Tack dag för idag

Det var mer som en vanlig måndag med blöta inslag. Jisses vad det regnade! Jag kan dock inte bestämma mig. Jag gillar ju kallt men inte varmt. Alltså, hellre runt nollan då gradmässigt för att det ska vara optimalt. Men regn eller snö? Snö vid de graderna är ju minst lika blött och tungt och kan ställa till det om man kör bil. Men regn är ju regn. Ja, dunno. Noll nederbörd är ju att föredra, men om man måste välja? Tur att jag inte måste i och för sig, men ändå.


Har ett annat prekärt problem, eller ja, en utmaning som det heter. Ska jag börja ha en liten lampa i hallen tänd för att det är mysigt eller ge sjutton i att tända den och tänka ekonomiskt och på miljön? Det är jättesvårt. Jag vill, men det är inte nödvändigt. Men hur miljömedveten ska man vara? Och det är ju i så fall bara på kvällarna när jag är hemma. Hm, jag har nog svarat på min egen fråga där. Lampan är numera on, tror jag. Om jag inte ångrar mig.


I alla fall, måndagkväll - och vad hände med timmarna efter 16:30 när lunchen slutar? Jag bara satt en stund och fick kila hem sedan. Dock med kickassprestation, och det är ju kul. Sälja som 100% fast man jobbar 80%. Det var ju ett av målen med att gå ner i arbetstid. Och vi ska nog se till att ordna till det så att det blir så också. Det är nämligen väldigt lätt numera att tänka att jo, jag lägger ner själ, hjärta och lite blod, svett, tårar och kusiner i att sälja lite mer. Jag jobbar ju liks inte mer än två dagar i rad. Sweet. Vardagslyx varje dag jag jobbar, varje vecka.


Såatteh.
Nu är jag hemma då. Men samma insomnia gällande aktiviteter som igår råder. Vad vill jag göra? Varför vill jag göra? Jag har ingen lust med Oz än en gång och det är mycket märkligt. Jag är ju snart klar med hela serien. Eller så har jag en omedveten separationsångest. Möjligt. Men jag hittar nog på något. Jag funderar helhjärtat på att diska och sedan se vad tankarna tycker.


Tappity tap!


Ps. Jag ber om ursäkta för bloggdiareén, jag är fortfarande uppeivarv.

Always will be

Jag skulle ner på stan lite tidigare för inhandling av bland annat ett ritblock. Jag råkade dock glömma mitt paraply i Lollos väska i fredags och hade inget. Smarta jag tar bussen ner till stan för att rädda mitt stackars hår, men vägen från resecentrum till stan var allt annat än torr. Jag var därmed definitionen av blöt hund. Blött överallt och ett par inte torra sidecuts är inte någonting att hänga i julgranen.

Men det gör ingenting faktiskt. Jag är torr nu, sitter på jobbet och så farligt var det inte. Har dessutom köpt ett nytt paraply nu också. Så storm och regn, bring it on! Jag är redo, hah!

Om jag inte missminner mig..

.. så var det den här dagen, den här veckan, för prick ett år sedan som jag började på mitt nuvarande jobb. Det är häftigt! Inte minst med tanke på att det är ett sånt yrke som nog inte alla varken kan eller palla med. Lika lite som jag kanske inte skulle vara grym på att laga mat och tycka att det var kul. Så det säger väl en del om människan antar jag.


Vet en hel hög som också gjort samma sak i över ett år, så jag menar, jag är ju inte unik. Men det är det längsta jobb jag någonsin haft. Och vet ni vad det bästa är? Jag tycker fortfarande att det är hur roligt som helst. Visst har man sina dippar. Men jag uppskattar fortfarande söndagkvällarna då jag vet var jag ska gå nästa dag och varför.


Win-win!

Livsstrategi

Såhär ser min nuvarande livsstrategi ut, har den dessutom på min presentation på helgon.


När jag osäker på om någonting är rätt eller fel, bra eller dåligt eller om jag helt enkelt
tvekar så brukar jag fundera på vad jag kommer att komma ihåg av mitt liv när jag är 
gammal. Med den vetskapen kan man sträva efter att bli en väldigt nöjd och glad tant.


Jag kan inte någonstans hitta något ologiskt och regelrätt fel med det resonemanget. Som man bäddar får man ligga. Karmakontot tickar ikapp och vad vill jag komma ihåg av mitt liv? Det är dessutom, om man resonerar så, väldigt lätt att se sakerna som verkligen är viktiga för en själv i längden. Glad tant, det får vi komma ihåg. Nöjd tant.


Nu tänkte jag sätta igång med dagen.
Tappity tap!

Fantastic

Godmorgon! Skönt med måndagar va? : )


Igår var jag lite.. mja. Vad skulle jag göra? Jag hade några timmar kvar av dagen och inte alls mycket fantasi. Men jag ville inte se på film eller Oz. Jag ville inte sitta vid facebook eller ha MS-röj-lan. Jag vill inte läsa eller rita. Och då blev det svårt, men jag grejade det ändå.


Först så utförde jag obscena hygienrutiner. Jamenar, ansiktsmask och hela kittet. Tvättade sminkpenslarna också. Sedan la jag mig i sängen och skrev i min dagbok som jag inte gjort på evigheter. Och vad jag skrev! Jag bara skrev och skrev och skrev och formulerade mig finurligt och kom fram till saker. Det var en billig terapi.


Så det ska jag fortsätta med.
Skriva skriva. Och så blev jag lite överasskad över hur klok jag kan vara ibland. Jag funderar därmed var jag får det kloka ifrån. Eller hur en människa öht kan komma fram till slutsatser genom att vända på en del meningar. Oerhört spännade faktiskt.


Gjorde en statusuppdatering på facebook som jag gillar också. Bara för att det är måndag. Och ja, jag ska göra någon glad idag och vet redan hur! : )


Trevlig dag.

Trevlig var just ordet också. Ann-Sofie kom som beräknat och vi hann med dreadsiflätning, nagelpill och tarotkortsläggning. Sen så for jag, Anna och Lollo på bio. Vi såg Charles Dickens Julsaga. Animerat av Disney och även om effekterna inte var en killer eller att det inte var förutsägbar (har storyn en massa gånger) så var den väldigt bra ändå. Rekommenderas till alla som vill ha lite julstämning eller som vill få hopp om mänskligheten igen.


Sen så gick jag och Lollo och handlade på Willys (vi går jämt till tillsammans numera. Tanthänget när det är som bäst. Höhö) och sen kilade jag hem. Sedan dess har jag gjort ett lass med väldigt goda kikärtsbiffar som jag kommer att förätra till lunchen måndag och tisdag tillsammans med tsatziki och kokt broccoli. Och nu sitter jag här, sammanfattar dagen och är mest bara glad.


För även min flädersorbet är alldeles för söt vilket gör att jag nog inte kommer att palla med att äta så mycket utan att få ont i huvudet så är jag glad ändå. Jag mår bra, vi mår bra och saker blir bara bättre och bättre. Jag var absolut inte missnöjd förut, men det är skönt när man kan se tillbaka och se utveckling. Som till exempel vegetariangrejen. Bara en grej som jag faktiskt gör och i efterhand är väldigt nöjd med, utan krusiduller. Once veggie, always a veggie! Som jag ser det nu skulle jag inte har någon behållning alls av kött (förutom älgött då). Minsann.


Så ska jag och min översöta sorbet kika på Oz innan jag kvartar.
Tappity tap
!

Checklista

Dammtorkning, övrig torkning, trastorkning, dammsugning & moppning - check!
I alla fall halvt uppstyrda bioplaner - check!
Emil Jensen som sällskap i högtalarna - check!
Ägg som kokar och sill som väntar - check!


Tappity tap!

Där ser vi : )

GODMORGON!


Det är söndag och jag är vaken
och inte bakis för fem öre. Jag är hel och ren och frisk och pigg och har sovit hur länge som helst. Jätteskönt säger ni, jag med, men mitt huvud är dessvärre lite mosigt av all sömn. Nåväl. Jag hade ju hemmakväll igår så jag avslutade dagen med två avsnitt av Oz och att läsa litegrann. Det var väldigt härligt. Fast jag kunde verkligen inte sova igår på någon timma. Men vid de tillfällena brukar jag tänka att det är skönt att man kan bara ligga i sin sköna säng hur länge man vill och bara må. Somnar gör jag såsmåningom och jag måste inte stiga upp i morgon.


Fast jag hade dock en panikkänsla
med hela arrangemanget. Igårkväll och i morse (jo, vaknade till en sväng vid 09:22- snåret) trodde jag stenhårt på att det var måndag idag. Hade till och med kunnat gå upp och jobba! Det var härligt när jag kom på att det ändå bara är söndag.


Så, dagens planer:
Städa lite så kommer Ann-Sofie. Sedan vill jag gå på tidiga bion om jag hittar någon som är ledig och sedan är det handling medelst hemgång.

I'm alive

Jag har bara inte bloggat. Har fått en massa bra saker gjorda idag men först och främst så har jag tagit ur dreadsen, avfärgat håret, färgat det igen, klippt det lite och flätat i dreadsen igen. Sen har jag hunnit med att sova två timmar framför Oz också, i soffan.


Men ikväll blir det lugnt. Jag ska bara kika på en film och sedan kvartar jag nog igen.


Tappity tap!

Dagens planer

Lite kort ja. First off så har vi kompisdag på jobbet. Ta med din arbetslösa vän. Det ska bli väldigt roligt och det är kul hur en sådan grej kan påverka en hel dag. Jag kommer att ha askul bara för att jag vet att det kommer folk senare. Typ mina vänner. Sen så får vi se vilken tid jag kommer att sluta jobbet, men senast 18:00 lämnar jag byggnaden i alla fall. Sen så har vi helgens enda kalas, en fest med glamour och strass (stress?).. nä, glamour och, glam kanske? I alla fall, en hemmafest med folk jag inte känner.


Under tiden så får jag nog bara vara då, tycka att det är kul att jag är jag, att det inte längre är sommar och att det mesta är jättekul bara för att det är. Lättroad och glad för mindre är en ganska bra kombination för det allmäna välbefinnandet.


Tappity tap!

Spellista

Jag försöker att analysera mitt musiklyssnande. Alltså, morgonens spellista.


Halloween - If I could fly
Sting - Fields of Gold
Jace Everett - Bad Things
Tom Waits - God's Away on Business
Sabaton - Primo Victoria
Hoobastank - The Reason
Hoobastank - Out of Control
Billy Talent - Red Flag
Yves Larock - Rise Up


Som ni förstår har jag svårt att sätta in mitt tycke i en genre.
Jag skulle kunna blanda Simon & Garfunkel med reagge (typ Eek-A-Mouse), Feindflug och något Rockabillyinfluerat (som jag börjat gilla). Fack är dåliga så fort det handlar om en själv och svåra att inte använda sig av när det gäller andra.

Modblog

Ni vet modblog? Allas vår bodymodblogg som är så fantastiskt bra bara för att den finns? Den har varit segt uppdaterad på sistonde men nu verkar det som en ny stjärna har tagit över? Jag gillar hursom, det kommer nya inlägg och en del saker är bara så fantastiskt varför-har-inte-jag-tänkt-på-det så jag blir lite stött av mig själv. Som den här till exempel. Jag och min syster har en kollektiv sak för grodor. Ju mindre fina och bra, desto bättre och roligare.




Godmorgon

Ni vet den första spontana känslan när man vaknar? Det är inte någonting som man kan bestämma över själv, vad man ska tänka alltså. Det bara kommer något ur hjärnroten och så får det bli dagens mode, typ. I alla fall för några timmar. I alla fall, mina tre första tankar var;


1. Någonting som hade med fotändan på min säng att göra.
2. Att jag har en bra (?!) väckningssignal. Och jo, det har jag ju, Stora Farliga Rymdprojekt Går med SMK, men det är inte så att man kan poppa järnet.
3. Att jag är utsövd som fan.


Det tredje vill jag dock diskutera närmare. Jag är inte utsövd som sjutton, jag trodde bara det. Men bara för att jag trodde det så blir det som det. Fast det inte är så. Det är som när man vaknar och råkar tänka "fan" eller något annat slagord och så tror man att man har en dålig start på dagen. Men man har ju egentligen inte det.


Ja, ni förstår nog.
Morgontankar. Eller klassikern om någon ringer och väcker en. "Sov du?". "Nej, jag har varit vaken en stund" (Yeah right 04:30 liksom).


I alla fall, godmorgon på oss! Jag har hört rykten om att det är fredag idag så det blir en fin dag.

Som en liten tant

Jag är som en liten tant som bara myser. Vilken komplett dag på alla sätt och vis! Först har vi det-snyggaste-jag-har-sett och nu i efterhand känns det som att jag har drömt. Inte var det väl på riktigt? Jo! I alla fall, efter det har vi en grym dag på jobbet. Grym I say! Och när jag säger grym så handlar det oftast inte om hur mycket jag presterade. Det handlar mer om hur dagen kändes och att jag kan knata hem sedan och tänka att, jo jävlar, jag älskar mitt jobb.


Så har jag kommit hem, diskat (okej, jag gör det i princip varje dag så det är inget berg. Bara en tallrik och lite bestick. Men ändå) och kikat på Oz. Nästa prio på listan är att göra i ordning viktiga brev till folksam och addresändring och sedan ska jag duscha. Lyxduscha alltså. Länge och väl, typ 3-4 minuter. Och sedan ska jag sova och jag kommer ändå komma isäng tidigt. Asnajs ju!


Karmakontot gillar mig och jag lyssnar på Halloween.
Allt är fint!

Blown away

Hah, jag måste bara få skriva av mig. Jag blev så brutalt och överdrivet ivägputtad från min verklighetsuppfattning idag. Jag gjorde ett ärende i en affär och där inne hittar jag det snyggaste och den snällaste utseendemässigt (alltså den ser snäll ut) jag någonsin sett - alla kategorier. Alltså. Jag vet inte riktigt vilken lunga jag ska andas med.

Mycket möjligt att jag hypar händelsen eftersom jag fortfarande är i chock. Men föga troligt. Dock mycket möjligt. 

Dutys

Godmorgon!


Det är torsdag idag
och det innebär att den här veckan har gått lika fort som när man knäpper två fingrar. Spännande. Men idag har jag massor av saker jag-måste-göra. Bland annat då vika tvätten sedan igår och så laga mat. Sen ska jag se om jag hinner kila ner på stan lite tidigare och ta kort så jag har att skicka in tillsammans med körkortet. Jag tror jag vet var man kan göra ett sånt. Det blir kalas skanise.


Snön har kommit hit också. När jag vaknade i morse var världen vit. Eller ja, det är den fortfarande. Lite mysigt sådär, speciellt när jag vet att den tinar bort hur fort som helst. Jag har inget emot kyla, is och snö, men jag gillar kallt och utan snö allra mest.


I övrigt, ha en fin dag på er! Det tänker jag.

Men must change or die

Här har vi hittat en rolig historia. Vivian Maier var en gatufotograf i Chicago mellan 1950- och 1970talen. Men hon framkallade aldrig filmrullarna. Så kom en karl över hennes rullar på en auktion och började framkalla då Vivian var död. Men karln där framkallar ändå för glatta livet och lägger upp bilderna i en blogg. Häftigt tycker jag!


 


The Future Repeats Today

Den kvinnliga intuitionen jobbar ibland på underliga vägar. Jag har ju tvättat idag så var Lollo här för lite Oz-häng och helt plötsligt så bara vet jag att någonting inte står rätt till i tvättstugan. Sagt och gjort så kilar jag ner när Lollor går hem och vad hittar jag där? Jo! En ensam liten strumpa låg kvar i en tvättmaskin och jag hade ju rätt. För bövelen. Börjar dessutom fundera på om man snarare ska beskylla tvättmaskinen istället för torktumlaren när ena socken försvinner. Hm.


Nåväl, min första dag som Yohanna har varit innehållsrik. Jag har:
- Tvättat ett monsterlass med jätteäckliga och snuskiga kläder (tvångströjor med blod på - ja ni vet)
- Glömt bort koden till mitt VISA-kort så jag har varit kortlös. Men kunde ändå bjuda min syster på sjukmat och få ut kontanter tills mitt nya kort kommer. Då med rätt namn också.
- Anordnat så att jag ska kunna få ett nytt körkort.
- Handlat två jättefulla kassar med mat.
- Varit ute och promenerat i två timmar med Lollo (okej, effektiv gåtid - en timma, resten av tiden var vi på Willys och slog runt).
- Sprungit på Anna på nyss nämnda affär
- Sett tre avsnitt av Oz (ett i morse, två ikväll)
- Ätit clementiner. Oj oj bara. Gott definierat i en frukt.
- Städat och då menar vi dammsugning och lite plock.
- Rensat lite i min garderob och vikt ihop kläder som lätt skulle fylla Viola's i Blattnicksele.
- Hittat Zladislaw. Eller ja, den polska killen ni vet.
- Pratat med en kvinnlig medarbetare på Handelsbanken samt en på Folksam.
- Ätit falafelrulle
- Haft kvalitetshäng med la Pet


Med mera, med mera. Poängen med min lista är hur långsamt en dag går när man är hemma mitt i veckan vilket leder till att man hinner med en himla massa. Jobbar jag så finns det tre punkter på den listan men nu så har jag gjort grejer för en månad framöver. Och det känns naturligtvis bra. Kan tillägga att jag är hyfsat trött och att eventuellt surr därmed får överses.

Nu äre gjort!

Nu är det officiellt enligt skatteverket också. Så nu heter jag Yohanna Bredén och ingenting annat. Det kändes otippat aproligt och jag blev jätteglad när jag såg det! Så det känns bra. Har därmed pratat med banken, Telia och ordnat så att jag ska få nytt körkort. Så det är bara grejt. Och under tiden har jag hunnit städa, duscha och städat i ordning i garderoben. En mycket bra dag!


Är strax påväg ner i tvättstugan också så den här dagen blir bara bättre och bättre.


Över och ut / Yohanna.

Pirate Jenny

Nu har jag återhämtat mig från Beksinskichocken. Vilken karl!


Hursom, dagen skall fyllas med massor av roliga saker
. Jag ska städa och tvätta. Så ska jag kila ner på stan och möta min syster. Men innan så måste jag förbi gymmet och få mitt gymkort köpt. Sen måste jag inventera vad sjutton jag ska träna i. Och så var det dineringen med Pet på Harrys också.


Jag har en plan också. Det är alltså i första hand styrketräning jag vill träna.

Ryggen och magen - för jobbets skull. Det är inte ballt att sitta ner i nästan nio timmar per dag och jag har konstant ont i ryggen. Det är mitt eget fel så nu tänker jag åtgärda det.
Benen - för löpningens skull. Jag tänker så att om jag tränar ett tag så kanske inte mina benhinnor hatar mig efter ett stunds springning?
Armarna - har ibland fortfarande problem sedan älgjaktsskadan och träning har inte skadat den förut.


I övrigt så tror och hoppas jag att jag blir sjukt mycket piggare, får mer energi och på sikt att det går bättre på jobbet också. Kan dessutom få ihjäl dötid om jag har tråkigt någongång.


Jag är råpepp. Fast det är ett fult ord så är jag pepp. Peppar.

Jag har hittat mannen som rubbar min existens

Jag är kär och panikslagen och alldeles hänförd. Zdzislaw Beksinski är det mest mystiska jag varit med om när det gäller konst, men den här polska killen träffar rätt varje gång. Jag måste äga någonting han har gjort i mitt liv, tavla eller affisch - det spelar ingen roll.



Mer bilder finns
om man bara googlar på hans namn, typ som här.


 


Bortom all ära och religion

Tisdagkväll och det innebär lillfredag. Jag är ju ledig i morgon och bara njuter av att göra så lite som möjligt. Så i morgon ska jag tvätta, äta middag med la Pet och kila förbi gymmet och kolla in hur jag skaffar ett gymkort. Fick nämligen mitt mecenatkort idag och det innebär att jag och Rikard ska kaskadgymma, eller ja, han ska slå följe de första gången i alla fall. Tills jag känner mig hemma. Snälla kusin. Så jo, en rygg som gör betydligt mindre ont - here I come!


Skrev dessutom om mig idag, så om någon dag bara är jag Skövde-bo på riktigt. Det känns nog gött, tror jag. Förutom att det känns lite konstigt att jag haft samma adress i nästan 22 år. Men någongång ska man väl förnya sig antar jag?


Och annars är allt frid och fröjd! Jag och Lollo har planer på att kombinera våra intressen och mer om det senare. Så har vi en eventuellt kortpysslarkväll inplanerad på lördagkväll. Jag måste också höra med samma la Pet om hon är on-it, så att säga. Är du? Sen måste jag se 2012 också så att jag har något nytt att drömma mardrömmar och gråta över.


Nu, sömn, spikmatta och bok. Tappity tap!

Snabbhej

Jag mår så himla bra just nu! Liksom, igår, och så sova efter en stund på spikmattan (min rygg har varit hård och spänd som sjutton. Praise the spikmattelord, typ). Vakna utvilad och snoozar bekvämt länge. Det enda är att min mage håller på att paja och jag anar att det som tidigare sagt är mina tidigare problem med magen (typ magsår fast mer som katarr fast läkarna hittade inget) som spökar.


Alltså, idag var jag dödligt sugen på kaffe, men ju mer jag dricker desto ondare för det. En ond cirkel men jag kunde inte låta bli. Jag får låtsas om att det var värt det.


I alla fall, det är bra skit och mys attt toffla runt hemma, kika på Oz, småstäda och inte ha större problem än att jag borde färga håret. Och nu så ska jag duscha och kamma håret och sedan gå till biblioteket. Jag måste låna böcker så att jag kan plugga i någon ordning och jag är ju ledig i morgon och det är då jag hade tänkt att plugga. Dumt att skjuta upp det för att det finns tid över menar jag. Heller ha massa tid kvar då senare istället för nu.


Tappity tap och jag önskar er alla en fin dag!

I like the problem

Jag gillar ju som bekant måndagar och idag var inget undantag. Efter jobbet knatade jag hem med min kära mor i lurarna och sedan städade och diskade jag. Jag visste att det behövdes så sätter jag mig och kikar på Oz direkt blir det inte gjort det här dygnet. Så provade jag lite smink och tvättade mina sminkpenslar efter det också.


Mitt i tvättningsproceduren kom jag på att jag måste köpa nytt schampo
, och det händer inte ofta i det Bredénska residenset kan jag lova. Den flaskan jag har nu har jag nött på sedan i juni när jag flyttade in. Min lilla lugg och ibland hela håret, ja, det behövs inte mycket. Så, frågan är nu, hur sjutton ska jag komma ihåg det på onsdag? Det är ju knappast så att jag någonsin tänker på schampo. Och knappt ens när jag använder det. Men det löser sig nog.


Såatteh, nu ska jag bara läsa lite bloggar och sedan får jag titta på Oz i mitt nystädade hem. Rätt ska vara rätt. Man kan inte vara sol inne och fjorton i sinne alla gånger. Sen känns det som att jag har tagit ett typiskt moget och vuxet beslut så nu har jag fyllt kvoten för den här månaden.


Och förresten! Jag lokaliserade en äcklig lukt som jag konsulterat en del av er. Det har luktat urk och ond bråd död i min hall men jag har inte vetat varför. Allt i köket var rent och okej - trodde jag. När jag bytte soppåse så jag att det var någon form av sörja längst ner i hinken, under kassen. Det var en mycket obehaglig upptäckt. Men nu är det ju åtgärdat. 1-0 till Johanna.

Autogiromedgivande

H-ey! Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Det beror på saker som människor och umgänge. Nej men, jag och Anna och Lollo har haft dagar fylda med Oz och chil och min internetnärvaro har därmed varit under all kritik.


Men dock, nu är det måndag och oj vad jag är glad!
Det är en ny vecka och jag är frisk! Har en spännande avi att hämta ut (har ingen aning om vad det kan vara) och en lugn vecka inplanerad. Inte mycket att klaga på med andra ord.


Så vill jag tacka mina fina nyss nämnda vänner. Bara för att ni är.

I love weed

Eek-A-Mouse är grym! Passar morgon, middag och kväll och i synnerhet just nu.


Jag funderar på att dra mig till duschen.
Om senaste femtio minuter måste jag kila till jobbet och så är det fredag idag. Och fast jag varit sjuk halva veckan så thank god! Och efter det så är det snart måndag.


Tappity tap, vi hörs!

Vad behöver jag göra?

Alltså jag tänkte på namnbytargrejen där. Jag borde få besked snart att det är okej att jag byter namn (vad ska de opponera sig emot liksom?). Så att Johanna blir Yohanna. Jag håller på att göra en liten lista på saker som jag måste göra när det händer. Bland annat:


- Fixa ett nytt körkort
- Säga till min bank och få nytt namn där på bland annat Visa-kort?
- Säga till min hyresvärd och arbetsgivare
- Skriva om mig
- Öva mig på min nya underskrift så att det ser bra ut. Det ska ju vara fint också.
- Byta namn på facebook
- Byta namn på bloggen?
- Säga till vänner och bekanta, såklart. Men det grejar ju facebook om inte annat och man uttalar det ju ändå samma så det är inte sån stor skillnad.


Parentes: Jag vet inte hur noga alla är med att byta ut allt då jag bara har ändrat en bokstav. Någon som har någon aning?


Kommer ni på något mer? Annars är jag nog good to go.

Imagine

Tänk er ett berg (stor kulle? Vet inte vad den korrekta benämningen är i Skottland) en morgon i just nämnda land. Högst upp på berget är det en liten prick och kollar man närmare så är det jag och om man lyssnar riktigt noga så hör man att jag vrålar; FREEDOOOM! Vad händer?


Nej, de drar inte ut mina tarmar. Min fru (man?) smyger inte omkring i publiken. Nej, jag är frisk! Eureka! Jag ska gå på jobbet idag! Jag får nästan nio helt underbara timmar fylld med människor och jag slipper ligga ner en enda sekund. Win-win-win-win!


Ja, jag är någotsånär less på att vara sjuk.
Såatteh, det blir grymt! Mår dock lite halvkonstigt med magen fortfarande, men eftersom det inte har hänt något så tror jag inte att det är någon form av magsjuka och ingenting så att jag smittar.


Tappity tap! (Jag ska förresten illustrera just nämnda avskedsfras idag. Så ska ni få se varför jag gillar den!)

But-ugly

Det jag ogillar mest med att vara sjuk är, förutom det som helt plötsligt blir fysiskt omöjligt (som att gå upp fyra trappor. Damn it!), känslan av ohygien och att man inte är speciellt het. Jag har förvisso bytt kläder, men ligger forfarande i en säng hela dagarna och tittar på tv. Spiller lite mat, frisyren är inte kritikerrosad och jag börjar ana rynkor i min panna. Man svettas när man sover och funderar på hur många man egentligen delar säng med (tänk kvalster). Man orkar inte diska i någon ordning så allt börjar smått skrika sanitär olägenhet. Jag känner mig helt enkelt but-ugly och inte ens kråkmor älskar det här barnet.


Men jag duschade i morse minsann.
Någon måtta får det vara.

En vanligt återkommande fråga.



Hur känns det som du råkar peta in tumnageln under ditt dermalsmycke och drar iväg den utav bara farten?


Ja, det kanske inte är en återkommande fråga
men jag kan svara på den i alla fall. Det gör jätteont en jättekort stund men sedan går det över. Det är ingen risk att inplantatet ska åka ut i brådrasket. Så det är lugnt.


Okej, jag råkade göra det nyss.

Förresten.

Update om min sjukdom. Hela min mage är öm och jag mår kalasilla. Ungefär som om jag vore magsjuk men det är jag inte och jag har inga fysiska symptom. I övrigt så mår magen bra alltså. Men så fort jag har ätit eller druckit blir det lite värre. Jag hoppas att det inte är mina okända magsäcksåkommor som vill komma tillbaka. De är inte bjudna.

Jag har i alla fall hälsan?

Jag har ingen aning om det, än i denna dag. Jag är visserligen piggare men febrig eller inte? Det är frågan. Hursom, jag är ju ledig idag och fast jag inte är helt kry så måste jag kila ner på stan. Göra några ärenden och handla mat, så ska jag, dessutom, köpa en febertermometer. Så hädanefter kommer jag alltid på att veta!


Hursom, jag är glad i alla fall.
Finns värre saker än att vara lite förkyld. Som i morse t ex, min höft hade kajkat ur. Jag kunde inte sitta ner och grimaserade som en gammal tant. Men sedan gick det bra och nu är mina höftproblem gårdagens nyheter.


Men alltså, duscha och stan. Mössa på.

Mina liggsår har fått liggsår

Jag har varit så himla mycket sjukling idag! Jag tror att jag har, när jag räknar efter, sett åtta avsnitt av Oz. Det är alltså snudd på åtta timmar. Och man kan därmed lätt räkna ut att jag inte gjort så mycket annat än att titta och titta och förundras. För även fast jag inte ens har kikat klart på säsong tre så är det häftigt hur mycket jag inte kommer ihåg sedan jag såg det sist.


Anyhoe, fast det är väldigt tråkigt att precis bara ligga ner, hosta, nysa, snora, feberyra och tappa balans så ska jag fortsätta med det nu. Och återgå till Oz. Ska just byta skiva så det här kan ju bli spännande. Tappity tap!

Det kanske inte är så konstigt..

.. att jag är sjuk just nu och fryser hela tiden. Halva mitt element i rummet är kallt som is, antar att det behöver luftas? Måste prata med vaktmästaren då. Och det skulle inte vara några problem whatsoever om inte följande sak inträffade idag:


Min syster visste att jag var hemma så hon kanske skulle komma och säga hej bara medan jag låg med min vetekudde på magen för värmens skull. Så hör jag mitt i Oz hur det krafsar i brevinkastet och tiden är way beyond att man får post. Tänker då att det förmodligen är min syster, vem skulle annars krafsa i brevinkastet?


Jag går således upp ur sängen iklädd enbart trosor, linne och sockar och går mot ytterdörren. Det låter som att någon väser "Johanna" så jag tänker att det måste vara min syster. Frågar då högt "men vad gör du ditt psyk?" med en glad ton i rösten funderar på att ställa mig på alla fyra, kika in i brevinkastet och jävlas tillbaka. Det var tur att jag inte gjorde det.


Jag låste upp dörren istället och där står min vaktmästare som håller på att byta namn på dörren. Nötjag (!!). Vem är det som är psyk egentligen? Jag vet dock inte om han hörde mig men jag sa "oj förlåt, jag trodde att det var min syster som skrämdes" och i nästa sekund kom jag på vad dagens outfit bestod av.


Såatteh.. först tyckte jag att det var riktigt pinsamt och sedan skämdes jag som sjutton. Pinsamt var namnet. Efter det garvade jag som fan istället. Fast jag vet inte om varken jag eller han led särskilt mycket, och speciellt då jag tror att han inte ens fattade det. Men man vet ju aldrig.

Händelseförloppet

I söndags sov jag alla timmar förutom sex av dem när jag låg och halvslumrade och tittade på Oz. Jag vaknade vid 10:00 och kilade iväg på jobbet. Väl där så hade jag feber och blev sedemera illamående, fick ont i halsen och i öronen. Så jag kilade hem. Igår så tittade jag mer på Oz och sov och idag så är det snäppet bättre - fast inte helt bra.


Jag är alltså hemma och kurerar massiv sjukdom
. Det stör något så in i norden, att vara sjuk menar jag. Jag skulle faktiskt vilja påstå att jag älskar mitt jobb (hur hade jag annars velat vara där så länge?) och det är en universiell sanning att man inte vill vara ifrån det man gillar. Jag går dit, gör mitt bästa, pratar med grymma människor, har fruktansvärt roligt och så är det dag ut och dag in.


Därför känns det kämpigt att min fysiska hälsa ska hindra mig från att ha just det - kul. Istället så är jag hemma och, nåväl, jag tänker kika på Oz och dricka en enorm kopp thé. Men ingenting slår faktiskt en bra dag på jobbet, eller en dag på jobbet i övrigt. Så planen är att bli så frisk jag bara kan, bädda ner mig ner till golvet och jag siktar på att vara där på torsdag (är ju ledig på onsdagar) och så hoppas jag på att jag är frisk resten av 2009.

Gyllene pennor

Jag surrade ju om mina pennor för ett tag sedan visstva? Det heter pro markers och är aloholbaserad tuschpennor och det är som jag sa till dig mamma, precis det jag inte visste att jag saknade. Så nu målar jag bara, precis hela tiden när jag inte gör annat och det är så roligt! Det ser nästan ut som att man har skrivit ut bilderna. Och bara för att pennorna är så bra så gör det ingenting att jag bara har dåliga mobilbilder.


Så, jag har alltså skissat, fyllt i med svart runt kanterna i olika tjocklekar och sedan jammat lös med pennorna. Och förlåt, jamma lös är ett hemskt uttryck, men det uttrycker entusiasmen och glädjen över det hela.


 

 

 









You had me att Hallo..ween!

Yes, lite Hallowwenutstyrslar. Pettans och Lollo är på hold, jag har inte frågat dem om lov om bildpublicering ännu och den gyllene reglen gäller i mitt läge när det gäller bilder på internet.

 

Först ut är Anna och vad ni ser är följande. En monstersnopp med piercing

i ollonet samt ett par bröst med brösttejp. Hon är alltså en blottande

shemale och vi hade så fruktansvärt roligt åt hennes kostym. All cred

till mig förresten, jag gjorde könet och kom på idén. Men vetisjutton

om någon hade kunnat bära upp allt bättre än Anna.

 

 

Jag då. Här hade jag sovit jättelite, varit igång en hel dag och förberett

mig och mina vänner för nästa kalas. Redigt sliten alltså. Men ändå,

vi har en tvångströja, fejkblod, en flottig jag och en lobotomerad

look. För att gå in i karaktär så fick jag bara säga ett ord i taget

lite hjärndött. Som t ex "öl" och.. ja, liknande ord. Och tvångs-

tröjan var inte så hemsk ändå. Faktiskt ganska mysig. Som om man

får en permanent kram.


Ny frill

Jag har haft dreads i ungefär fyra år mer eller mindre konstant. Har haft ett uppehåll på några månader på sin höjd. Och förutom form, färg och längd så kan man inte variera dem så mycket men nu kände jag minsann att jag ville ha något annars. Eller nu och nu, har jag funderat på det ett tag. Så provade jag lite, gjorde små flätor på sidorna istället för att se. Och jo, ja, jag ville ha sidecuts. Så jag klippte mig igår. Jag är dock medveten om att det ser lite halvskabbigt ut. Jag måste snart färga håret igen och så. Men å ena sidan, det är inte helt lätt när man har en lång kökssaxbara (Pettan, var är den lilla gula du lånade i lördags?). Såatteh, här ser man ena sidan i alla fall och jag är sketanöjd!


Dagens kommentar



Jag läste ett inlägg i min systers blogg där hon skrev om drömmarnas förlovade land och andra gulligull-grejer. Så jag kontrade med följande påstående:


"Jag tror att drömmarnas förlovade land
är likasamma som stjärnornas land. Alltså Dr Snuggles tillhåll, , där han hänger med sin crackpipa, tafsar på minderåriga och på lång sikt skapar myter och sprider skräck i sjumilaskogen.

Men jag kan ju ha fel."


En del kanske tycker att jag hädar mot lille doktorn. Men om ni, som jag, hör; "Dr Snuggles, tänder på männskor å djur" istället för "Dr Snuggles, är vänner med både männskor och djur", så välkommen, join the darkside.




Temavecka

I veckan ska jag har temavecka och temat lyder som följer: Ta't lugnt, städa och kika på Oz förutom att göra alla småsaker som har dröjt allt för länge.


Alltså, jag ska inte härja lös som i helgen då det förvisso var Halloween och fullt tillåtet. Men njä, jag sov hela igår och jag vill hinna ha helg också. Sen så ska jag städa riktigt mycket. Alltså allt ska vara rent och prio ett är att rensa och städa i garderoben och i klädkammaren. Sen så ska jag fortsätta titta på Oz. Men det hinner jag nog inte klart i veckan, det är ju ändå ett par säsonger.


Sen så ska jag skriva om mig, se om jag får besked om jag får byta namn till Yohanna och ta itu med pappersgrejer. Så, förutom att jag ska jobba då då. Det blir en fin vecka!

Exat ett år sedan

Jag måste bara få blicka tillbaka litegrann. Jag firade nämligen ett år i helgen. I fredags stämde det på dagen och i lördags på datumet. Det var alltså då jag kom hit till Skövde med min resväska och tänkte hälsa på min syster och söka jobb. I dåläget hade jag nöjt mig med vadsom och ptja, en säng att sova i.


Så jag blev överlycklig när jag fick mitt jobb (still going strong, är det inte härligt hur bra det kan bli?) och fick bli inneboende. Win-win. Och nuråsendå, jag har fast jobb och förstahandskontrakt på en egen lägenhet.


Men, den mest största skillnaden och det som jag tycker väger tyngst i det här fallet är människorna. Jag kom på det när jag, Anna, Lollo och Cissi gick skrålandes från förfesten mot Kåren. Alla dessa underbara människor! De har precis (med få undantag) varit hur snälla som helst och vi har liksom börjat väva ihop vår egen historia. Det finns alltid någon att ringa och alltid någon som vill hänga.


Summan av kardemumman är att jag ska dra en slutsats. Och hade jag varit som förr så hade jag sagt "vad har jag gjort för att förtjäna det här" och i det närmaste trott att det skulle vara en dröm. Men istället så säger jag att det är underbart att jag faktiskt har förtjänat det här! Måste ha legat plus på karmakontot å det grövsta när man sedan bara får jackpot hela tiden. Ja, ni fattar grejen. Jag är glad och förnöjd och ser själv förändringen som jag har lyckats åstadkomma. Jag är tacksam. Tack alla, tack livet, tack tack!

Trött

Oj vad jag är mycket förutom pigg! Har sovit hela dagen och skulle vilja fortsätta men måste vara vaken några timmar. Hade hursom hysteriskt roligt igår. Det var mycket av allt, en präst, emos, en shemale, miss Russia, en rysk fågngvaktare osv. osv. Lite bilder kommer faktiskt sen, men inte nu, måste kurera mig med en film.

RSS 2.0